top of page

Najboljše kolesarske poti v Beli krajini

Updated: May 27, 2023

Bela krajina je odlična destinacija za kolesarske navdušence, s slikovitimi potmi po slikovitem podeželju, očarljivimi vasicami in zgodovinskimi znamenitostmi.


Bela krajina a great destination for cycling
Kolesarjenje Bela krajina

Nekaj najboljših kolesarskih poti v Beli krajini:

  1. Kolesarska pot ob reki Kolpi: Kolesarska pot poteka ob reki Kolpi in nudi čudovit razgled na reko in okoliško pokrajino. Trasa je večinoma ravninska in primerna za vse stopnje kolesarjenja.

  2. Metliška vinska cesta: Kolesarska pot vas popelje skozi vinograde in vinske kleti metliške pokrajine z možnostjo degustacije lokalnih vin in tradicionalne kulinarike.

  3. Belokranjska krožna pot: Krožna kolesarska pot vas popelje skozi osrčje Bele krajine, mimo številnih mest, zgodovinskih znamenitosti in naravnih lepot.

  4. Kolesarska pot mimo naravnega parka Lahinja: Kolesarska pot vas popelje skozi Krajinski park Lahinja s pestro floro in favno, naravnimi izviri in vijugastimi potoki.

  5. Gozdna kolesarska pot Kočevje: Kolesarska pot vas popelje skozi Kočevski gozd, enega največjih pragozdov v Evropi, z možnostjo opazovanja divjih živali in raziskovanja zgodovinskih znamenitosti.

V regiji se odvijajo tudi kolesarske prireditve in dirke, med njimi Belokranjski kolesarski maraton, ki privablja kolesarje iz vsega sveta. Je vsakoletna kolesarska prireditev v Beli krajini v Sloveniji.

Dogodek se običajno odvija v maju za Vinsko vigred in privabi kolesarske navdušence iz vse Slovenije in sosednjih držav.


Kolesarjenje ponuja več različnih tras različnih razdalj, ki so namenjene različnim stopnjam kolesarskih izkušenj in telesne pripravljenosti.

Najdaljša pot je običajno dolga okoli 100 km (start iz Ljubljane), najkrajša pa okoli 40 km.


Poti udeležence popeljejo skozi nekatere najlepše naravne in kulturne znamenitosti Bele krajine, vključno z reko Kolpo, mestom Črnomelj in številnimi zgodovinskimi vasmi.


To je le nekaj od številnih kolesarskih poti in predlogov v Beli krajini. Še več kolesarskih poti najdete na naši strani. Ne glede na to, ali ste prosti čas kolesar ali resen dirkač, se v Beli krajini najde za vsakogar nekaj.

1,166 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page