top of page

Spomladansko razstrupljanje

Updated: Feb 25, 2023


Slovenska pijača, ki telesu pomaga, da na naraven način odplakne strupe, ki zaradi sodobnega načina življenja obremenjujejo jetra in ledvice, domuje tudi v Beli krajini. Govorimo o obnovljivem darilu narave – brezovem soku.


Spomladansko razstrupljanje
Tradicionalni zdravilni napitek: Brezov sok

Gre za tradicionalni zdravilni napitek, ki ima v deželah, kjer domuje breza, dolgo tradicijo. V Koreji recimo je sok že stoletja imenovan kot pijača bogov, na Finskem pa je brezov sok že dolgo priznan kot zdravilni napitek. V Rusiji recimo ga za zdravljenje ledvičnih kamnov predpisuje tudi uradna medicina.


V Sloveniji sok ni novo odkritje, saj ga je omenjal že Janez Vajkard Valvazor v Slavi vojvodine Kranjske in ga opisal kot zdrav napitek iz brezovega soka.


Sok iz breze
Ugoden vpliv brezovega soka v ljudski medicini

Ugoden vpliv brezovega soka se v ljudski medicini kaže pri putiki, revmatičnih obolenjih, ledvičnih kamnih, čiščenju ledvic in jeter, prebavnih motenj, raznih težavah s kožo, izpadanju las, pomaga pa tudi pri hujšanju, obolelih dihalih, visokem krvnem tlaku in presežku holesterola v krvi.

Najbolj cenjen je sok zagotovo zaradi sposobnosti očiščenja telesa – odstranjuje strupene odpadke iz jeter in ledvic.


Spomladi se ta naravno čista živa voda dviga v brezi in predstavlja enega od redkih fitofarmacevtskih pripomočkov, ki stimulirajo oba očiščevalna organa, ledvice in jetra.

Je sredstvo za razstrupljanje, čiščenje in revitalizacijo organizma.


Heterozidi (glukozidi) prisotni v brezovem soku sproščajo po postopku encimatske hidrolize metilni salicilat, ki deluje protibolečinsko, protivnetno in diuretično.


Aktiviranje pospešenega izločanja pripomore pri odstranjevanju organskih odpadkov (sečna kislina in holesterol). Na tak način sok breze pripomore pri zdravljenju hiperurikemije in povišanega holesterola v krvi.


Naravni brezov sok odstranjuje strupe, ki jih lahko predelajo le jetra – alkohol, nasičene maščobe, prehrambne barve, aditive, pesticide, ostanke industrijsko pripravljene hrane, prežgane maščobe in konzervanse.


Odstranjuje tudi toksine, ki jih lahko predelajo le ledvice – presežno sol, sečno kislino, fosfate, ostanke zdravil, sečnino in amonijak.

Tako brezov sok globoko razstrupi in očisti telo ter olajša izgubo telesne teže.


Brezov sok boste našli na poličkah Hiše dobrot Bele krajine, ki se nahaja v starem mestnem jedru Metlike.

17 views0 comments

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page