top of page
Writer's pictureKolpa Resort Glamping

Recept za pustne krofe


Za krofe ni nikoli prezgodaj ali prepozno, pašejo v katerem koli delu leta, v katerem koli delu dneva. :)

Tako, spodaj vam razkrivamo recept za odlične pustne krofe, ki vas bodo navdušili.


Sestavine:

  • 0,5 kg gladke moke

  • 0,5 kg ostre moke

  • 1 dag soli

  • 100 gramov kvasa

  • 10 dag sladkorja

  • 9 rumenjakov

  • 12 dag olja

  • 4,5 dl mlačnega mleka

  • 2 jušni žlici ruma

  • 1 vaniljev sladkor

  • 2 kapljici vaniljeve arome

Pustni krofi recept

Potek:


V skledi robotskega mešalnika zmešamo moki in sol ter na sredini naredimo jamico. V posodico nadrobimo kvas in mu dodamo tri žličke sladkorja ter približno 0,5 dl mlačnega mleka. Sestavine gladko razmešamo in zmes vlijemo v jamico. Po vrhu potrosimo malo moke in pustimo stati nekaj časa, da kvasec vzhaja.


Medtem v posodi kremasto umešamo navaden in vaniljev sladkor ter rumenjake. Primešamo vaniljevo aromo in olje, nato preostanek mlačnega mleka in na koncu še rum.


Rumenjakovo zmes vlijemo v posodo z vzhajanim kvascem. Z robotskim mešalnikom mešamo približno 15 minut, da dobimo gladko in mehko testo, ki ga ne vzhajamo, ampak takoj narežemo na 70 gramov težke kose, ki jih z rokami oblikujemo v kroglice.


Kroglice sproti polagamo na pomokan prt in ko porabimo testo, kroglice pokrijemo s prtom ter pustimo, da vzhajajo približno eno uro oziroma toliko časa, da se njihov volumen podvoji.

V loncu segrejemo olje.


Primerno je segreto, ko se okoli lesenega ročaja, ki ga potopimo vanj, pojavijo drobni mehurčki. Krofe v olje polagamo tako, da je vzhajana stran obrnjena navzdol. Lonec pokrijemo s pokrovko in krofe cvremo 3 do 4 minute, potem jih obrnemo in v odkritem loncu cvremo še približno 3 minute.


Ocvrte krofe s penovko poberemo iz olja in jih odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami.

Še vroče krofe napolnimo z marmelado, na koncu pa jih potrosimo še s sladkorjem v prahu. Pa dober tek!

37 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page