top of page

Kolpa - idilična reka, ki slovi kot ena najčistejših v Evropi

Kolpa je zagotovo ena izmed najlepših rek na Slovenskem, ki teče skozi Krajinski park Kolpa. Ob njenih bregovih se nahajajo številne urejene plaže, ki privabljajo domače in tuje turiste ter radovedne popotnike, ki si želijo uživati v naravi.


Reka Kolpa
Reka Kolpa

Nedavno je bila reka Kolpa izbrana kot ena najčistejših rek v Evropi, kar je razlog več, da jo še bolj pogosto obiščemo. V tem zapisu bom predstavila nekaj razlogov, zakaj si morate ogledati to čudovito reko.


Odličen kraj za kopanje: Čista in topla voda Kolpe je odlična za plavanje in vodne aktivnosti. Ob reki se nahaja veliko manjših plaž, kjer lahko sproščeno posedite in se ohladite v vročih poletnih dneh.

Obstajajo pa tudi velike plaže, kot so na primer Osilnica, Fara, Radenci, Adlešiči, Krasinec, Podzemelj. Te plaže so odlične za družinsko zabavo, kot so piknik, igranje odbojke in druge vodne igre.


Romantični sprehodi ob reki: Kolpa je idealna reka za sproščen in romantičen sprehod ob vodi, saj ji okolica ponuja čudovite poglede in mirno sproščeno vzdušje.


Edinstvene pešpoti ob reki vam omogočajo, da preživite aktivno popoldne in hkrati uživate v naravi. Med sprehodom si lahko ogledate kakšno od mnogih srednjeveških cerkva, ki se nahajajo v okolici.


Doživetje v raftingih in kanujih: Za tiste, ki si drzneje želijo izkusiti reko Kolpo, ponuja kraj različne možnosti za rafting in kanu. Najbolje je, da se odpravite v to dogodivščino s prijatelji ali družino, kar vam bo zagotovo izboljšalo doživetje.


Pozno poletne večere preživite ob reki: Pozno poleti, ko sonce začne počasi zahajati, je temperatura vode še vedno toplo in topla voda vas bo zagotovo prijetno ohladila. Zvečer se lahko preležite v bližnjih lokalih ob reki, kjer lahko uživate v izvrstni lokalni kulinariki, doživite kulturo v vaseh in obiščete številne dogodke.


Reka Kolpa je zagotovo kraj, kjer si lahko vzamete čas za sprostitev in uživanje v naravi. To je popolna destinacija za družinske počitnice, izlet s prijatelji ali romantičen pobeg za pare.


Kolpa vam ponuja množico različnih aktivnosti, kot so plavanje, ribarjenje, kanu in rafting, sprehajanje, kolesarjenje. Tako vam nudi fantastično doživetje in s svojo čistostjo in navdušujočo spokojnostjo izstopa kot ena najčistejših rek v Evropi. Zagotovo je vredno obiskati Krajinski park Kolpa in se prepustiti naravnim lepotam reke, ki je ena od draguljev Slovenije!


77 views0 comments
bottom of page