top of page

Ideja za vikend jesenski pobeg

Updated: Mar 1, 2023

Bela krajina je imenitna turistična destinacija tudi v jesenskih dneh, ko postreže s čudovitimi razgledi, odličnimi svežimi vinskimi kapljicami ter dih jemajočo kulinariko.


Glamping Kolpa resort, Bela krajina
Bela krajina jeseni
Vidošiči, Vinomer in čudoviti jesenski razgledi

Le nekaj kilometrov stran od mesta Metlike se nahajajo vinogradi večine metliških vinarjev, ki so, vsaj po našem mnenju, najlepši ravno v jesenskem času, ko jih poboža jesen.


Z vrha Vidošičev, pri cerkvici Svete Ane, lahko uživate v razgledih, ki sežejo do sosednje Hrvaške ter preostalega dela Bele krajine.


Vinske degustacije

Na območju Vidošičev in Vinomerja nad Metliko, se nahaja tudi velika večina belokranjskih vinarjev, ki vas bodo odprtih rok sprejeli in vam pobližje predstavili belokranjsko vinsko kapljico.


Bela krajina velja za zibelko mnogokaterih vrst vin, recimo roseja in predikatov. Če še niste poizkusili vin z jugovzhodnega dela Slovenije, le dajte.


Dih jemajoča kulinarika

V jesenskem času v sklopu destinacije Bela krajina poteka projekt Okusi Bele krajine.


Vsak vikend se tako predstavi po en belokranjski gostinski ponudnik, ki posebej za to priložnost pripravi več hodni meni, v katerem se bogata belokranjska tradicija preplete z inovativnostjo šefov kuhinj.


Če si boste na kak prost jesenski vikend zaželeli družbe belokranjskih srčnih ljudi, se le podajte na pot, ne bo vam žal.

Ne samo srčnost ljudi, pač pa tudi očarljiva pokrajina v barvah jeseni, vas bosta navdušili, da se še kdaj vrnete. Ali pa samo podaljšate poletni dopust iz glavne v pozno turistično sezono.


Vabljeni v deželo belih brez!
62 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page