top of page

5 jesenskih mini izletov po Beli krajini

Updated: Mar 1, 2023

5 stvari, ki vas bo očaralo:


Rdeči, oranžni in rjavi odtenki, ki v začetku jeseni objamejo pokrajine, bi lahko z drugimi besedami opisali kot čudež narave. Če se imate za ljubitelja jeseni, potem se boste z našim zapisom strinjali.


Vam pa prav nič ne zamerimo, če vam je ljubša zima, poletje ali pomlad. Prav vsak letni čas ima svoj čar in pri nas je po navadi tako, da v vsakem obdobju poiščemo tisto, kar nas navdihne. In v prav vsakem trenutku leta obstaja razlog za navdih.


Tokrat nas je pritegnila jesenska belokranjska pokrajina, ki kar kliče, da jo pobližje spoznate. Spodaj vam predstavljamo kar 5 namigov, kaj si ogledati:


Mirna gora (Semič)


Mirna gora se nahaja na višini 1047 m. Z gozdom poraščen vrh, ki se nahaja na jugovzhodnem robu Kočevskega roga, vas bo navdušil ne samo s čudovitim razgledom na celotno Belo krajino in širšo okolico, pač pa tudi z odličnimi jedmi na žlico (in še bolje, domačimi slaščicami).


Mirna gora je s svojo višino tudi eden najvišjih vrhov Bele krajine, enega lepših razgledov pa lahko ujamete ravno v jeseni.


Gače (Semič)


V zadnjih nekaj letih so Gače razvile svojo turistično ponudbo tudi v nezimskem času.

Na Gačah lahko uživate v daljših sprehodih okoli smučišča, v kulinariki, izposodite si lahko e-kolo, poskrbeli pa so tudi za vodene kolesarske in pohodniške izlete.


Priporočamo, da se pred obiskom Gač posvetujete glede odpiralnega časa lokala in drugih aktivnosti, saj je zimska sezona pred vrati in priprave nanjo nujne (zaradi vremena tudi nepredvidljive).


Krašnji vrh (Metlika)


Krašnji vrh - gre za manjšo vasico, ki leži ob meji s Hrvaško na skrajnem severozahodu. Sončno pobočje je idealno za vinograde.

Na zgornjem koncu vasi stoji cerkev Svete Trojice, nad njo pa poraščen vrh z razglednim stolpom. Na pot se lahko podate iz 10 kilometrov oddaljene Metlike ali pa iz sosednje vasi Radovice.


Urbanova pot (Metlika)


Urbanova pot je posebej zanimivo raziskovanje v jesenskem času, saj lahko ob sprehajanju med metliškimi vinogradi naberete kostanj in druge jesenske dobrote, ob poti pa naletite na kakšnega od lastnikov zidanic, ki vam ga po možnosti speče in vam ob tem ponudi kozarec mladega vina. Priporočamo, da avto pustite v Metliki, na parkirišču Pungart.


Krajinski park Lahinja (Črnomelj)


Krajinski park Lahinja, lociran na jugovzhodu Slovenije, se nahaja v osrčju Bele krajine in obsega območje naravne in kulturne dediščine zgornjega toka reke Lahinje.


V parku je prevladujoči naravni element voda v različnih pojavnih oblikah, ki je oblikovala številne naravne pojave in rastline ter živalske vrste.


Tako, tokrat smo vam namignili 5 doživetij v Beli krajini izven poletne sezone. Če v jesenskem času ne boste našli časa, da bi obšli vse naše predloge, ne skrbite.


Zgoraj naštete turistične postojanke so prav tako čudovite v poletnem času. Ko boste v poletnih dneh ponovno naš gost, vam bomo z veseljem razkrili še kakšno idejo za potep.

26 views0 comments

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page