top of page

3 športne aktivnosti v Beli krajini

Updated: Mar 2, 2023

Če ste navdušeni nad kolesarjenjem, pohodništvom in plezanjem, potem je Bela krajina prava destinacija za tovrstne izzive. Košček Slovenije na jugovzhodu kar kliče po športnih aktivnostih.


Oh, ja, Bela krajina je veliko več kot reka Kolpa oziroma veliko več kot opevani vodni športi in druge vodne športne aktivnosti.

Je odlična destinacija za plezalce, pohodnike, kolesarje in druge avanturiste tako v poletni polovici leta kot tudi v tistih hladnejših dneh leta.


Plezanje:

  • Za začetnike: stena v Črnomlju, pod gradom oziroma pod trafiko, ki je kombinacija naravnih in umetnih oprimkov.

  • Za izkušene plezalce: največja in hkrati tudi najbolj zanimiva plezalna stena v Beli krajini, to je stena v Damlju.Kolesarjenje:

  • Župančičeva kolesarska pot, za katero boste potrebovali okoli 4 ure (46 km).

  • Kolesarska pot Vidošiči, ki traja 2,5 ure (18,5 km).

V primeru kolesarjenja po Beli krajini vam svetujemo, da pred odhodom ustavite na katerem od belokranjskih TIC-ev, kjer lahko dobite kolesarski zemljevid ali ga dobite pri ponudnikih namestitev.


Pohodništvo:

Tudi v primeru pohoda po Beli krajini vam priporočamo, da si pred odhodom pridobite karto, saj je destinacija Bela krajina pripravila pohodniško karto, kjer boste našli še več zanimivih predlogov za pohajkovanje po Beli krajini.


Vsekakor menimo, da je Bela krajina krasna poleti, ko s svojo posebnostjo postreže reka Kolpa, a ni nič manj krasna jeseni ali pa pozimi.


V bistvu je prav čudovita v vsakem letnem času in če se še niste odpravili na ta konec Slovenije, vam toplo priporočamo, da to storite.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page