top of page

DOŽIVETJA

DOŽIVETJA V OKOLICI RESORTA

Kolpa Resort je umeščen le streljaj od glavne ceste, ki vodi od Metlike do Črnomlja. Vas Krasinec, kjer najdete naš naraven glamping Kolpa Resort. Locirani smo torej v samem srcu Bele krajine, geografsko, kulturno in zgodovinsko izredno bogate pokrajine, iz katere črpamo ideje in znanja.

Neposredna bližina glamping resorta ponuja ogromno zanimivih možnosti za preživljanje prostega časa: ribolov v ribnikih ali na reki Kolpi, adrenalinski park, letališče, jahanje, kolesarjenje po prečudoviti pokrajini, reka Kolpa pa sama po sebi predstavlja aktivno preživljanje časa.

Sama Bela krajina je ne samo zgodovinsko in kulturno bogata, bogati so tudi ljudje, ki jih boste srečali tukaj.  Vzemite si trenutek in postojte, da poklepetate z njimi.

Zagotovo vas bodo razveselili z dobro voljo, pristnostjo in bogatimi izkušnjami,
ki jih nosijo iz roda v rod.

 
Odprta vrata Bele krajine 

Za vas vsak dan v tednu ponudniki odpirajo vrata vinskih kleti, domačij, galerij in muzejev.

Pripravijo zabavna doživetja, pokukajte v koledar in si sestavite edinstven izlet. 

Z Raftom & KAjakom na reko KOLPo

Reka Kolpa je najjužnejša slovenska reka in velja za eno najbolj čistih in najbolj neokrnjenih rek v Sloveniji. Ponaša se z nazivom „najdaljša slovenska rečna riviera“ in zato ponuja veliko možnosti za kopanje, vožnjo s kanujem, raftom ali kajakom. Lahko si zamislite idealen družinski dan ob preživljanju te krasne naravne danosti, saj je reka Kolpa del Krajinskega parka Kolpa. S kajaki boste v skupini ali z družino doživeli reko Kolpo iz druge, še lepše perspektive.

 

-
KOLESARSKE POTI

Poljane belih brez in praproti, vinogradniški griči, polja lana, reka Kolpa in številni ribniki. Vse to je pokrajina Bele krajine, ki jo boste najlažje in najlepše spoznali iz oči v oči s kolesa.
Kolesarske poti in mapa tukaj >

-
POHODNIŠTVO

V Beli krajini vas čaka 25 pohodniških poti. Lahko se sprehodite ob reki Kolpi ali zavijete navzgor proti vrhom Mirne gore, Krašnjega vrha ali Smuka, da v celoti izkoristite čudovit razgled na območje Bele krajine. Zemljevid belokranjskih pohodniških poti si oglejte na naslednji povezavi:

Zemljevid pohodniških poti 

-
RIBOLOV

Bela krajina je vodno izredno bogata dežela. Ena od dodatnih aktivnosti, ki jih lahko počnete tukaj je ribolov v lokalnem ribniku Prilozje ali v reki Kolpi. Mogoče boste imeli srečo in bomo ribice pekli zvečer v resortu na kurišču.

-
KULINARIKA

Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo povitico z rozinami, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenčka na ražnju.

Na slastni belokranjski pojedini ne sme manjkati belokranjska šara iz rumene kolerabe in fižola, žlinkrofi, poparjeni štruklji, nadevani z ocvirki, belokranjska sarma ter seveda belokranjska povitica. Poskusite dobrote Bele krajine!
Priporočamo, da poizkusite peko belokranjske pogače.  

-
Krajinska parka 

Krajinski park Kolpa: Izjemno naravo ob reki Kolpi dopolnjuje bogata kulturna dediščina, zanimiva zgodovina in prebivalci, ki so ji dali poseben pečat. Ko se enkrat znajdete v lepoti izjemne Bele krajine - Kolpe, belih brez, praproti, travnikov in hribov, jih nikoli več ne pozabite.

&

Krajinski park Lahinja: V osrčju Bele krajine reka Lahinja, pa tudi gozdovi, močvirja in mokrišča, ki jo obdajajo, ponujajo številna presenečenja. Zaščiteno območje, ki pokriva prvih sedem kilometrov reke Lahinje, je pravi botanični zaklad. V parku lahko obiščete mlin, žago, tipično cerkev in tradicionalno kmečko hišo.

-

Degustacija vin

Bela krajina je eno najzanimivejših slovenskih vinorodnih okolišev. Blaga klima, ostre zime in biotska raznovrstnost tal omogočajo proizvodnjo vrhunskih vin.

Vinogradniki pridelujejo številna vina, od klasičnih belih in rdečih sort do vrhunskih vin pozne trgatve, ledenih in slamnatih vin.

Mnoga od teh vin so iz leta v leto prejela najvišja mednarodna priznanja. 

-

Proteus anguinus parkelj

Črna človeška ribica (znanstveno ime Proteus anguinus cormorant) je jamska dvoživka, podvrsta človeške ribice, ki živi v podtalnici belokranjske krajine. Izvir Jelševnik je edino mesto, kjer lahko črni proteus opazujemo v njegovem naravnem okolju.

Še več belokranjskih doživetj tukaj >>

bottom of page