top of page

Raznolike kolesarske poti vabijo

Updated: Mar 8, 2023

S svojo neokrnjeno naravo, razgibano pokrajino, pestro naravno in kulturno dediščino ter tradicionalno gostoljubnostjo domačinov predstavlja Bela krajina eno najlepših neodkritih kolesarskih destinacij v Sloveniji.

Neokrnjena belokranjska naravo in razgibana pokrajina nudita številne označene kolesarke poti, zavite med vasicami in vinogradi, ki popotnika nagovarjajo s čudovitimi pogledi in spoznavanjem naravne in kulturne dediščine.


Na voljo je 15 različnih označenih tras v skupni dolžini 490 km, ki jih je mogoče načrtovati tudi z vodnikom. Tako se lahko kolesar odloči za lažje družinsko kolesarjenje po osrednji Beli krajini, romantično kolesarjenje ob reki Kolpi, srednje težke ture po številnih gozdnih poteh in vinorodnih hribih.


Panoramske ceste kulturne krajine vas vodijo med slikovitimi vasicami in trgi, pisanimi polji, gozdovi in vrhovi vinorodnih hribov.


V Beli krajini lahko najdete kar dva krajinska parka: Lahinja in Kolpa. Glavna atrakcija slednjega je 113 km dolga, bistra in topla reka Kolpa, ki predstavlja neomejeno možnosti za čolnarjenje in plavanje.


Ob kolpske kolesarske in pešpoti vas vodijo od zgodbe do zgodbe, v katerih spoznamo neokrnjeno floro in favno reke, dediščino domače obrti ter folklorno in gastronomsko tradicijo.Staro mestno jedro Metlike, Metliški grad, Belokranjski muzej, Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča, Galerija Kambič in cerkev sv. Nikolaja, cerkev sv. Martina ob kužnem znamenju v Metliki, izvir reke Krupe, Sotočje rek Krupe in Lahinje v Kloštru.


Grad na okljuku reke Lahinje in spominska soba v čast ustanovitve Rdečega križa Slovenije v Gradacu, Belokranjsko letališče (Aero klub Bela krajina) in ribnik v Prilozju, stare lipe pred cerkvijo na Krasincu, kopališče ob Kolpi (Krasinec), Kolpa resort, glamping v Beli krajini, zemljene gomile v Podzemlju, letalo DC 3 (Otok) in sotočje rek Lahinje in Kolpe na Primostku.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page