Medenjaki

Mmm, december je tukaj in z njim vonj po praznikih.


Obstaja še kaj, kar praznike bolje opiše kot medenjaki? Da si boste decembrsko vzdušje pričarali sami doma, vam spodaj predstavljamo recept za domače medenjake.

Medenjaki Recept:

Sestavine:

- 50 dag moke,

- 1 čajna žlička sode bikarbone,

- 15 dag masla,

- 15 dag sladkorja v prahu,

- 2 jajci,

- 15 dag medu,

- Ščep cimeta.


Postopek:

Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo. Testo pustimo počivati 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem.

Pečemo na 180 stopinjah Celzija, približno 12 minut. Pečene in ohlajene nato hranimo v dobro zaprti posodi.


In še namig, kako se lotiti peke prazničnih medenjakov:

Zavrtite si božično playlisto, skuhajte si božični čaj ali kuhano vino in zraven zaplešite. Prazniki bodo takšni kot bodo, glamurozne in zabavne pa si jih moramo narediti sami.

27 views0 comments

Recent Posts

See All