top of page

Glamping specialisti

Updated: Mar 2, 2022

Se sprašujete kaj je glamping? Boste naslednje poletje uživali v naših šotorih?


Naš resort se nahaja v osrčju vasi Krasinec, v Metliki, oziroma v jugovzhodnem delu Slovenije, ki ga, zaradi porasle pokrajine z belimi brezami, imenujemo Bela krajina.

Glamurozni šotori, lesene hiške ter naravni biološki bazen
Glamurozni šotori, lesene hiške ter naravni biološki bazen

Ta odrinjen kos Slovenije je znan po belokranjski pogači, beli narodni noši, metliški črnini, belokranjskih srčnih ljudeh in mnogih drugih posebnostih, ki smo jih preko celostne podobe resorta in nenazadnje same turistične ponudbe želeli približati vam, našim gostom

.

Glamurozni šotori, lesene hiške ter naravni biološki bazen v prečudoviti naravi, nedaleč stran od reke Kolpe. Se je slišalo kot popoln oddih? Za nas ja. In verjamemo, da je lahko popoln tudi za vas. Sploh če obožujete preživljanje časa v naravi ob raziskovanju nepoznanega in drugih poletnih doživetjih.


Posebnosti našega resorta je kar nekaj. Za začetek velja izpostaviti, da je na mestu, kjer danes stoji resort, nekoč obstajal grad Krasinec. Glede na to, da se naše hiške nahajajo na hribčku, je dejstvo o gradu kar smiselno.

A pustimo za danes zgodovino. Ker razmišljamo o za človeštvo prijazni prihodnosti, smo naš resort uredili z materiali, prijaznimi naši naravi.



Hiške ali belokranjski hisi, kot jim pravimo, so narejeni v povsem tradicionalnem slogu Bele krajine in jih obdajajo zdrave gredice zelenjave. Ne samo to, tudi otroška hiška za vrtnarjenje se je izkazala kot odlična ponudba preživljanja časa najmlajših.

Nam najljubši kotiček pa je kurišče, ki se nahaja v sredini resorta, in je namenjen skupnim trenutkom obiskovalcev.


Manjši lokal za naše goste, ki se nahaja v prostoru recepcije, je namenjen ne samo informiranju naših gostov, pač pa tudi raznim organiziranim tako dnevnim kot večernim druženjem.

V pretekli sezoni se je kot odličen način druženja gostov izkazala vinska degustacija ob glasbeni spremljavi. Okušanje belokranjskih vinskih kapljic, zvok kitare in nežen poletni vetrič v laseh …


Res se veselimo odprtja sezone 2022 in novih projektov. A ste si zapomnili besed iz prvega odstavka? Tisti del, da poskušamo našim gostom preko turistične ponudbe približati Belo krajino. No, tovrstna večerna druženja so samo delček opravljanja tega poslanstva.


Pogled na glamping
Kolpa resort glamping v Beli krajini

V Kolpa glamping resortu se še kako dobro zavedamo podpore lokalnega, zato belokranjske ponudnike vključujemo v svojo turistično ponudbo kjer koli je to možno.


Recimo pri zajtrku. Obstaja kaj boljšega kot zajtrk samih domačih dobrot? Če odgovorite z da, potem ste se zlagali. No. nam so domači zajtrki nekaj najboljšega in ker najboljše privoščimo tudi našim gostom, ob jutrih postrežemo ravno to – rešeto domačih belokranjskih dobrot, domač zajtrk.


Zajtrk domačih dobrot v Kolpa Resort glampingu
Zajtrk Kolpa Resort

Zgoraj zapisane besede so mogoče delovale kot samohvala, a vse zapisano (in tisto, česar nismo uspeli zapisati tokrat) upravičujemo z raznimi priznanji, ki nam predstavljajo potrditev za naše delo, naš trud.


Zadnja nagrada, ki smo jo prejeli je bila Glamping specialist of the year 2021/22, na katero smo še posebej ponosni. No ja, na koncu koncev svojega dela ne opravljamo zaradi vseh teh priznanj in nagrad, pač pa zaradi udobnega počutja in zadovoljstva vas, naših gostov.


Nagrade so le tista pika na i, ki na vsake toliko opomnijo, da se razvijamo in delujemo v pravi, željeni smeri ter nas motivirajo za nadaljnje delo, napredovanje in razvoj.


Veseli bomo, če se za sezono 2022 odločite za naš resort, veseli bomo, če (po)ostanete naš gost. Obljubimo vam lahko, da bomo svoje delo opravljali še naprej tako kot do zdaj in da bomo s svojo turistično ponudbo iz leta v leto le še boljši.


Do snidenja!

bottom of page