top of page

Dan Zemlje: Kako lahko tudi vi prispevate k boljši prihodnosti našega planeta?


Svetovni dan Zemlje letos praznujemo 22. aprila, in tema "Vlagajmo v naš planet" nas spodbuja k razmišljanju o tem, kaj lahko storimo posamezniki, da bi poskrbeli za prihodnost našega planeta.


Svetovni dan Zemlje: Vlagajmo v naš planet!
Svetovni dan Zemlje: Vlagajmo v naš planet!

In če se vam zdi, da ne morete veliko storiti, se motite. Vsak izmed nas lahko naredi majhne spremembe, ki bodo sčasoma prerasle v velike korake. V tem zapisu vam bomo predstavili ukrepe, ki smo jih in jih še bomo uvedli našem glampingu, da bi prispevali k boljši prihodnosti našega planeta.


V Kolpa Resort-u bomo uvedli nekaj novih ukrepov, ki bodo prispevali k zmanjševanju vpliva našega delovanja na okolje. Začeli bomo s prehodom na trajnostne vire energije, kot so sončne celice in zmanjšali svojo odvisnost od ogljikovega goriva.


Poleg tega smo že uvedli in poskrbeli, da je voda iz pipe pri nas varna; zahvaljujoč premišljenim ukrepom, kot je omejevanje uporabe vode za pranje perila in posode ter ozaveščanje gostov o ekološki ozaveščenosti za preudarno rabo vode.


Zamenjali smo izdelke za čiščenje s trajno bolj prijaznimi izdelki, ki bodo okolju prijaznejši in koristni za zdravje ljudi.

Uvedli smo tudi nov sistem ločevanja odpadkov v našem glampingu, saj verjamemo, da je ločevanje odpadkov ključnega pomena za zmanjševanje našega vpliva na okolje.


Verjamemo, da je z odločnostjo in prizadevanjem naša prihodnost veliko boljša. Vabimo tudi druge turistične ponudnike, da se pridružijo našim prizadevanjem in se zavzemajo za okolju prijazne prakse.


S pravimi koraki naprej - velikimi ali majhnimi - lahko vsakdo nekaj spremeni, zato smo ponosni, da lahko z vami delimo nekaj naših nedavnih ekoloških ukrepov, s katerimi smo še korak bližje trajnostnemu načinu življenja. In kar je najboljše: ti ukrepi sploh ne vplivajo na vašo denarnico!


Letošnjo pomlad se zavežimo, da ne bomo samo spoznali vse, kar ponuja dan Zemlje, ampak da bomo na podlagi tega znanja tudi ukrepali - ne glede na to, kje ste doma in s kom potujete!


Nekaj idej, s katerimi bo vaša družina prispevala svoj delež k podpori matere narave - od sajenja dreves v mestu ali ustvarjanja vrta, prijaznega do divjih živali, do izbire živil, ki so bolj zdrava za vse udeležence: Vsako dejanje šteje, ko gre za to, da ta svet postane boljši!


Naj bo Svetovni dan Zemlje le spodbuda, da premislite o vaših vsakdanjih navadah in prispevate k boljši prihodnosti našega planeta. Skupaj lahko naredimo veliko razliko.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page