Šest razlogov, zakaj na glamping za naslednje počitnice

Updated: Mar 2


Kampiranje: Ga imate radi ali pa ne. Je izkušnja, ki jo imajo mnogi radi, saj je lepota čudovite narave nedvomno navdihujoča.


Za tiste, ki niste vajeni postavljanja šotora, je izlet v neokrnjeno naravo, lahko nekoliko preveč naporen.


Pa vseeno: Obožujem naravo in pobeg iz mesta! In kaj se zgodi, ko želite spati pod zvezdami, ne pa v spalni vreči?

Vstopite v svet glamping-a.

Dobesedna kombinacija izraza "glamurozno kampiranje" je razkošen način, kako priti na prosto na prostem, hkrati pa ohranjati udobje doma.Glamping je kampiranje v stilu, ki ga je mogoče najti skoraj na vseh koncih sveta. To so počitnice, o katerih govorijo vsi, od majhnih družin do velikih zvezdnikov.


Je udobno!


Ko ”glampiraš“ brez "napornega" dela.


Pozabite na šotor, v katerega se sklanjate, da zlezete vanj. Namesto tega, stopite v visok prostoren platneni šotor.

Kampiranje je samo po sebi čudovito. Je pa spanje na tleh, zadrgovanje in izstopanje iz šotorov in manj udobne kopalnice, lahko izčrpajoče za večino, za nekatere pa je to popoln dopust.Glamping pomeni pravo posteljo, v kateri boste lahko najbolje spali - še posebej na svežem zraku in na prostem.

Glamping šotori so precej prostornejši in udobnejši od šotorov za kampiranje.


V glamping resort vas bomo obravnavali s pristno gostoljubnostjo in udobjem, ki vam pomaga, da se na počitnicah sprostite in počutite kot doma. In obstajajo električne vtičnice, kar je velik plus, kajne?


Glamping lokacija


Glamping vas pripelje do krajev, ki jih hoteli in letovišča ne morejo. Lahko se zbudite le nekaj korakov od plaže na zasebnem otoku ali globoko v gorski verigi s pogledom na mirno alpsko jezero ali na podeželju, le nekaj korakov stran od polj, pašnikov in neokrnjene narave.Takoj, ko izstopite iz svoje "sobe", ste

”potopljeni v naravo.“ Resnično ni veliko boljšega od tega.


Cena


Razkošno življenje v šotoru, jurti, leseni hišici, tipiju, … Pravzaprav je večina glampinga precej cenejša kot bivanje v hotelu.

Oglejte si glamping v svoji bližini ali kam bi radi potovali, in morda boste presenečeni nad tem, kar najdete.

Podpiranje glampinga pomeni podporo posameznikom in njihovim malim podjetjem. Tako neposredno podpirate lokalno skupnost in gospodarstvo.


Ni vam treba biti strokovnjak


Ko glampirate vam ni potrebno skrbeti, ali boste prinesli kuhalno ploščo ali se spomnili na deževno pokrivalo. Tukaj skavtske veščine niso potrebne.


Seveda obstaja nekaj tabornikov, ki želijo prehoditi kilometre in se za nekaj dni popolnoma odklopijo od sveta. Če pa to ni za vas, je glamping vaša najboljša izbira za nepozabno izkušnjo kampiranja. Preprosto prikažite se, se naslonite in uživajte v preprostosti bivanja na prostem.


Je okolju prijazen


Glamping je sama po sebi zelena dejavnost.

Ne samo, da vas glamping »potopi« v naravo, tudi pomaga vam jo zaščititi. Ko se enkrat odpravite na glamping, boste pri tem močno cenili naravo in jo varovali.


Glamping je lahko kjerkoli ali karkoli, od šotorov do retro prikolic, skoraj vse možnosti pa so primeri nizke gradnje ali ponovne uporabe bivalnih ureditev.


Kulturno!


Različni načini namestitev, omogočajo različna kulturna doživetja, ki vam bodo ostala v spominu vse življenje.


Ni boljšega načina, da izkusite kulturo ter se poglobite vanjo.

Ne glede na to, ali se učite jahati ali veslati z domačini po reki Kolpi, med glampiranjem je lahko nešteto doživetij ...


Ali razmišljate o glampingu? Ste že odšli?

Radi bi vas slišal o vaših izkušnjah in videli vaše slike! Pošljite nam nekaj besed v komentarjih ali na družabnih omrežjih.


Do snidenja!

Recent Posts

See All

Kolpa Resort glamping, Krasinec 1c, 8332 Gradac, Slovenia

WTTC SafeTravels Stamp Slovenia.png

Splošni pogoji         I        Pravilnik zasebnosti - GDPR 

2best.gif
NIKOLI NE ZAMUDI NOVIC: